Att allt ska krångla hela tiden

Nu har nästan hela våren gått och man skulle ju kunnat tro att vi skulle ha kommit i ordning och börjat trivas i den här nya lägenheten, men det vill sig inte riktigt. För två veckor sen lyckades vi äntligen koppla in vår diskmaskin, och genast kändes det lite lättare. Men så i fredags fick vi sluta använda den då grannen under oss fick en vattenläcka och rörmokaren och slamsugaren kunde inte hitta felet men de misstänker att det härstammar från vår lägenhet. Tydligen så rinner det ut vatten på grannens golv då vi spolar vatten i köket. Men hos oss är det inget som läcker, så felet måste sitta längre in i väggen, troligen i stammarna. Men det var ju fredagkväll när de kom på detta, så under helgen kunde vi inte använda oss av vattnet i köket. Och igår (måndag) fick vi höra att det är upp till oss att kontakta en egen rörmokare som får kolla på det. Så Marcus och jag har ägnat förmiddagen åt att ringa runt till varenda rörmokare i både Hällefors och Filipstad, men ingen har tid att komma förrän om tidigast två veckor eller så säger de att de nog inte kan hjälpa oss, trots att de inte har varit här och sett vad det rör sig om. En tyckte till och med att vi skulle kontakta en snickare först som kunde öppna upp väggen för att se hur rören sitter, och även vårt försäkringsbolag, vilket vi tyckte var lite konstigt då vi inte ens vet om det är hos oss som skadan finns utan det bara är gissningar från slamsugaren.
 
Så nu känner vi att vi har kört fast lite. Jag har kontaktat vår bovärd igen, så hoppas att han kan hjälpa oss för det är himla krångligt att inte ha vatten i köket. Nu har vi till och med kopplat ur diskmaskinen och dragit ut den för att se om det varit läckage bakom den, men det var det inte..
 
Man blir lite trött, minst sagt.
 
Men jag är hemma och vabbar idag. Freja fick feber natten till igår, och idag är hon fortfarande krasslig. Hon är jättehängig, snuvig och hostar en massa. Hon somnade i soffan för över två timmar sen, och sover än. Hoppas att hon repar sig till imorgon, för då behöver jag verkligen gå till jobbet, och Marcus har en examination och kan inte vara hemma.
 
 
 
Igår var vi en sväng till Karlskoga och specialmödravården. Kollade på Ylle med ultraljud igen. Allt såg bra ut, men det blir nog en liten bebis den här gången också. För tillfället ligger hen i säte, men kanske hinner vända sig innan det är dags, annars kanske det blir snitt den här gången också.