another wednesday afternoon

Har faktiskt tagit tag i mitt tentapluggande. Blev så glad att jag slapp åka in till högskolebiblioteket för att få tag på Aidan Chambers bok om boksamtal (hade totalt glömt bort att den boken skulle vara med på tentan..) för jag googlade på den och hittade en hel sammanfattning av boken. Gött! Så det borde ju räcka med att bara läsa den. Tack snälla människa som har skrivit den och lagt upp den på Mimersbrunn!
Ska renskriva alla anteckningar sen också..men jag ser inte alls den här tentan som nåt problem alls. Bara man tänker till lite och använder lite sunt förnuft så tror jag att man kan skriva G. Jag förstår mig inte på alla andra som bara hetsar upp sig så fort det är minsta lilla tenta (den här är ju på typ 6 hp bara..)
Det var lite kul på Fredriks föreläsning om Ungdomsromanen igår. Han typ dumförklarade hela klassen förutom Sofia och mig. Han har insett nu att han får sänka sina krav eftersom kunskapsnivån är så låg i klassen, bortsett från mig och Sofia som verkar vara de enda i klassen som är läskunniga och allmänbildade.. Man märkte verkligen det på honom för han vände sig hela tiden till Sofia och mig när han pratade för att se om vi iaf var med, och det var vi ju..och så fort han hade en fråga ställde han den till oss eftersom han visste att vi var de enda som visste vad han talade om..Jag förstår det inte.. Här sitter människor, många av dem äldre än mig, och har ingen aning om vad Arthur Conan Doyle skrivit, eller vilket författarpar som skrivit om Martin Beck (finns det en bokförlaga till filmerna?..) Ännu mer förvånande är det när de inte kan lista ut vad begreppet "idyllfobi" betyder. Tänk efter lite! Så svårt är det inte.. Begreppen "progressiv", "adaption" och "diskbänksrealism" var tydligen också väldigt svåra.. Suck! Trött är vad jag blir. Igår när Catarina (som är typ 50 år) frågade mig vad idyllfobi betydde så tänkte jag bara "men lilla vännen.." och kände för att banka huvudet in i väggen.. Hon blev nog lite stött när jag sa att jag inte ser tentan som svår..och att jag tycker att hela den här kursen är helt meningslös för jag lär mig ju ingenting.
Nästa delkurs kanske blir mer intressant. Fast jag tror knappast det, för det kommer typ handla om samma sak som vi läste i engelskan, grammatik och lingvistik. Men Gertrud är ju kursansvarig och hon är ju alltid lite rolig.

Jag fick hyreskontraktet på posten idag, så det har jag signerat nu och ska posta iväg orginalet tillbaka till Morgan senare idag. Så nu är lägenheten min! Min, min, bara MIN!!
Har suttit och knåpat ihop en annons på den här lägenheten nu också, så kan jag ju hoppas att jag blir av med den. Vore ju jättekul att kunna flytta in 1 april, eller åtminstone 1 maj.