Myskväll



Emil och Stina har fått små möss i julklapp. Men idag är de försvunna. De ligger väl under soffan eller gömda nånstans..



Stina gillar att leka grymma lekar med små möss..



Efter mycket lek är det gött att sova en stund framför brasan.



Vi började vår nyårssupé med en liten löjromstoast som aperitif. Tyvärr blev upplägget lite fel, trots de fina tallrikarna jag fick av mamma i julklapp. Romröran blev på tok för lös och rann av toasten, men det blev gott ändå. Till detta drack vi mojitos, den alkoholfria varianten till mig blev inte alls dum.






Emil övervakade middagen från akvariet..



Marcus, vid spisen där han hör hemma!


Till förrätt blev det hummer. Tyvärr var vi lite oerfarna när det gällde detta, och skalen gick sönder och resultatet blev inte så snyggt. Men gott blev det! Vi kom fram till att vi måste införskaffa skaldjursknivar till nästa gång..

Huvudrätten bestod av ankbröstfilé, med apelsin- och rödvinssås och bakad potatis fylld med potatisgratäng. Tyvärr var vi så hungriga att jag helt glömde ta kort på det..vilket är väldigt synd för rätten såg väldigt fin ut. Särskilt den bakade potatisen som Marcus gröpt ur och fyllt med potatisgratäng. Men ni får använda fantasin helt enkelt.



Till efterrätten gjorde min duktiga man vit- och mörk chokladmousse toppad med hallonpannacotta. Den var supergod!

I slutet av middagen var vi väldigt glada över vårt stora kök och att vi har diskmaskin. Annars hade vi fått städa i flera timmar! Men nu har vi det bra!

Detta fick bli den sista lyxmiddagen på ett tag nu. Vi har bestämt att vi ska snåla ett tag nu. Om vi lyckas spara 3000 kr var den närmsta månaden så har vi kommit fram till att vi har en så pass bra buffert sparad att vi kan åka på semester med gott samvete och ändå ha pengar kvar när vi kommer hem. Egentligen har vi ju råd nu också, men det är just det att vi inte vill vara helt fattiga när vi kommer hem och tvingas snåla hela våren.. Så nu i januari blir det inga andra inköp en vardagsmat och bensin!