nya fiskar!




Idag har vi köpt fler fiskar till vårt akvarium. Två Musse Pigg platys och två Indian platys. Jag försökte ta kort på dem, men har ju bara datorns cam att fota med så det blev inte så bra bilder. Men man kan skymta de orangea indian platyna (eller hur man nu säger det i plural.). På vägen hem så fick en av honorna, musse pigg-honan, yngel. Det var sex yngel i påsen när jag la ner den i akvariet. Små fiskar på köpet! Tyvärr så åt de andra platyna upp ynglena innan jag hunnit vänja fiskarna och släppt ut dem i akvariet.. Men honan är fortfarande jättetjock så det kanske blir fler yngel..

Marcus och jag var duktiga och åkte till Rosenlundsbadet och simmade på förmiddagen. Det var riktigt skönt, även om det inte blev så långt idag. Jag kände mig inte hundra i kroppen så ville inte ta ut mig. Måste ju överleva veckan på jobbet fastän alla är förkylda och kräksjuka. Men vi har bestämt oss för att försöka åka in och simma varje söndag nu framöver.

Efter simningen åkte vi till A6. Vi handlade inte så mycket, det blev en tröja till mig, ett dataspel till mig, fiskar, en algskrapa till akvariet och en 10-kilos säck med kattmat. Nu ska vi få bättre koll på vad katterna äter. Stina måste äta mindre och Emil måste äta mer. Vi får väl börja dela på dem när de äter, annars finns det risk att Stina äter upp Emils mat också. Hoppas att de gillar den nya maten också, killen i djuraffären rekommenderade Iems, och eftersom det inte skiljde så mycket i pris så kör vi på det. En 10 kgs säck ska räcka i 4 månader för två katter, och då blir ju inte engångskostnaden på 500 kr så mycket. Särskilt som vi inte ska behöva ge dem någon blötmat heller, och varje burk blötmat kostar ju 9-10 kr. Här ska sparas pengar!