Sista veckan

Den här veckan är sista veckan vi är hemma hela familjen tillsammans. På söndag flyttar Marcus upp till Grythyttan och börjar skolan på måndag. Freja, jag och Sonja får försöka åka upp och hälsa på honom nästa helg om det fungerar med bil och så.
 
Idag jobbar Marcus, men det var meningen att vi skulle ha en mysig förmiddag ihop. Så blev det dock inte. Igårkväll när han var på väg in till Jönköping för att hämta Carina, så fick han punktering i höjd med Elmia. Han lyckades ta sig av mortorvägen och till Statoil, men fick lämna bilen där och ta Carinas bil till Gränna då han inte vågade köra på det däcket och alla verkstäder hade stängt kl 17.. Så idag fick han åka in direkt efter frukost då de hade tid att hjälpa honom inne på Holmgrens.
 
Så nu är jag ensam hela förmiddagen. Freja har precis somnat. Hon började dagen med att trilla ner från sängen och slog i huvudet, så nu har hon ett stort blåmärke, stackarn. Men det ledsna gick över ganska snabbt, och hon och jag gick en promenad till Fiket och köpte frallor. Stora tjejen gick själv hela vägen fram och tillbaka!
 
Och Sonja kissade i sängen i natt, på mitt täcke och lakan. Fick gå upp och hämta massa handdukar och lägga över, för jag ville inte väcka Marcus för att byta lakan. Så det blev tredje lakanstvätten för den här veckan..
 
Så, inte så bra start på den här fredagen men det blir nog bara bättre och bättre nu.
 
Annars då? Jo, den här veckan har vi haft gansak fullt upp. I måndags var jag och Freja på Visingsö med de andra mammorna. Vi hade picknick i solen vid Visingsborg, och sen åt vi lunch på Värdshuset, så det blev en härlig heldag!
 
 
I onsdags gick vi i skogen ute i Boet på kantarelljakt. Tyvärr var det lite för torrt i markerna, och det var svårt att leta på allvar när man hade Freja med. Nästa gång får vi nog ha barnvakt.. Men lite svamp hittade vi i alla fall, så det blev en kantarellcarbonara till middag som vi bjöd Jesper på på kvällen.
 
Och igår hade vi också en middagsgäst, då Carina gjorde oss sällskap. Det var verkligen jättemysigt, Carina är en underbar människa! Vi åt massa god mat och drack gott vin och skrattade mycket!